Unanimitat per instar al govern de la Generalitat a agilitzar l’aprovació de l’Estatut del Municipi Rural abans que finalitzi el 2022

29/07/2022 Ple

Unanimitat per instar al govern de la Generalitat a agilitzar l’aprovació de l’Estatut del Municipi Rural abans que finalitzi el 2022

El ple comarcal del Montsià ha aprovat de manera unànime la moció presentada pel grup comarcal del PSC per instar al govern de la Generalitat de Catalunya a agilitzar l’aprovació de l’Estatut de Municipi Rural abans que acabi l’any 2022. Aquest estatut, impulsat pel lobby d’Eines de Repoblament Rural, té l’objectiu d’adaptar la normativa a les característiques dels municipis fent efectiu el reequilibri territorial, ja que, hi ha moltes legislacions i normatives que sovint afecten els municipis petits.

Les conselleres i consellers del plenari també han aprovat per unanimitat l’addenda de 39.902,19 euros del conveni de col·laboració entre el Consell Comarcal del Montsià i l’Agència Catalana de Consum. Així com també la modificació de la plantilla de personal per tal de poder estabilitzar places estructurals de l’ens comarcal  amb la llei  d’estabilització del personal interí temporal.

L’equip de govern d’ERC ha presentat una moció per exigir al Govern de l’Estat, la garantia del manteniment dels reforços de personal docent i no docent durant el curs 2022-2023  als centres educatius. La moció ha estat aprovada amb els vots a favor d’ERC i la consellera adscrita, les abstencions de Junts i En Comú Guanyem i els vots en contra de Candidatura de Progrés.

Durant la sessió plenària s’ha fet dació de compte de l’informe anual de control intern de l’ens comarcal de 2021, del Pla anual de Control Financer i dels darrers acords adoptats per la Junta de Govern.

 

 

 

 

 

Col·labora