Les Terres de l’Ebre viuen la diversitat amb la jornada lúdica educativa: ‘Sense etiquetes’ a Amposta

23/06/2021 Actualitat

Les Terres de l’Ebre viuen la diversitat amb la jornada lúdica educativa: ‘Sense etiquetes’ a Amposta

L’embarcador d’Amposta es tenyeix de multicolor per viure la diversitat de les Terres de l’Ebre durant la jornada lúdica educativa ‘Sense Etiquetes’. A través de conta contes, pintura, espai de circ, recital de poemes, parades de lectures... s’ha visibilitzat el col·lectiu LGTBIQ. Persones que durant molts anys han estat estigmatitzades, invisibilitzades i penalitzades per no seguir els rols imposats durant segles. Persones que han hagut de viure i sovint encara viuen a contracorrent, sense llibertat de ser i mostrar, sense històries en les que sentir-se identificades i sense referents a seguir.

Només visibilitzant i donant a conèixer la diversitat es poden evitar les discriminacions que es generen per allò desconegut. Per això els SAI (Servei d’Atenció Integral) d’Amposta, Tortosa, dels consells comarcals de les Terres de l’Ebre juntament amb l’associació Les Arremblades i l’Àrea per la Igualtat de Tracte i no Discriminació LGBTI del Departament d’Igualtat i Feminismes de la Generalitat de Catalunya han organitzat aquesta jornada de visibilització del col·lectiu. En la que també han participat l’Escola de Teatre i Circ d’Amposta, el col·lectiu artístic ‘diLLUMS d’Arts al Forn’ i la  cantautora Montse Castellà.

Una tarde, on no han faltat les reivindicacions ni tampoc els referents. «He participat en aquesta jornada perquè la gent jove vegi que a les Terres de l’Ebre hi ha persones LGTBI, que no necessita marxar a les grans ciutats per sentir-se identificada i perquè sàpigue que a les seues terres té persones a prop i referents a seguir», ha explicat Aya, participant del vídeo 'La diversitat és riquesa'.

Durant els parlaments institucionals s’han donat a conèixer els serveis que hi ha a l’abast de totes les persones LGTBI així com també els obstacles als que sovint han de fer front. Un d’ells és el de trobar feina, una dificultat incrementada especialment en les persones transexuals. En aquest sentit, la secretaria d’Igualtat del departament d’Igualtat i Feminismes, Mireia Mata Solsona, ha recordat durant l’acte que Amposta és una de les oficines del SOC (el Servei d’Ocupació de Catalunya) on s’ha implementat una atenció i orientació laboral específica per a persones trans.

Sense etiquetes 2021 ha sigut un dels actes previs que s’han dut a terme per commemorar el dia mundial de l’orgull LGTBI, que se celebra el 28 de juny.  

Col·labora