Les entitats sense ànim de lucre ja poden sol•licitar les subvencions per contractar persones trans

Les entitats sense ànim de lucre ja poden sol•licitar les subvencions per contractar persones trans

Enguany per primera vegada, la convocatòria del programa “Treball i Formació” del Servei d’Ocupació de Catalunya inclou una línia de subvencions per fomentar la contractació de persones trans que es troben en situació d’atur. El col·lectiu encara pateix discriminacions en molts àmbits, també en el laboral, en el que tenen veritables dificultats per trobar feina: aproximadament un 85% estan desocupades.

A aquest finançament hi poden optar-hi les entitats sense ànim de lucre que es dediquin a qualsevol sector (cultura, esport, lleure, persones migrants, veïnals, etc. La subvenció inclou: contractes laborals d'una durada d'un any, la formació per a l'adquisició de competències professionals i transversals i l'acompanyament per garantir la plena inclusió de les persones que s'hi adhereixen.

Es destinaran aproximadament 4 milions d’euros, que es traduiran en gairebé 200 persones contractades, -són dades previstes ja que, depèn de les sol·licituds que facin les entitats socials que contracten.

Les sol·licituds es poden presentar fins el 14 d’octubre inclòs. Tots els tràmits s'han de fer a través del portal de tràmits de gencat

Si alguna entitat té qualsevol consulta relativa al programa, s'ha habilitat una bústia per poder-les formular: treballiformacio.esal.soc@gencat.cat 

 

 

 

Col·labora