L’Àrea de Joventut del Consell Comarcal del Montsià elabora un mapa de recursos per facilitar el procés de cerca de feina als joves

19/05/2021 Joventut

L’Àrea de Joventut del Consell Comarcal del Montsià elabora un mapa de recursos per facilitar el procés de cerca de feina als joves

L’Àrea de Joventut del Consell Comarcal del Montsià ha elaborat un mapa de recursos per facilitar el procés de cerca de feina del jovent del territori i també de les persones nouvingudes.

Per una banda, al mapa de recursos es poden trobar els diferents serveis d’orientació sociolaboral de què disposa cada municipi i, per l’altra, una relació de les empreses implantades a la comarca. El mapa és una eina viva que es redefinirà a mesura que s’actualitzin els censos empresarials de cada municipi.

La necessitat del territori és fomentar el treball, retenir el talent i promocionar el retorn dels joves a la comarca, i és per això que els Serveis Comarcals de Joventut han unificat diferents recursos que serveixen de guia tant per a les persones joves com per als diferents serveis que treballen amb elles. El propòsit és clar, establir connexions entre els joves que cerquen feina i els agents que en generen. «Un cop més l’equip tècnic de l’Àrea de Joventut lidera iniciatives que encoratgen al treball transversal entre diferents àrees de la corporació i a nivell interinstitucional amb la resta d’ajuntaments del Montsià, per donar resposta a una necessitat col·lectiva, per a la ciutadania i el sector empresarial», destaca la consellera comarcal de Joventut i Polítiques d’Igualtat i LGTBI del Montsià, Sònia Tomàs.

El cartell del mapa de recursos laborals està disponible als diferents punts d’informació juvenil, Oficina Comarcal de la Joventut i Oficina Jove del Montsià. És una eina de consulta pràctica, àgil i de fàcil accés des de qualsevol dispositiu mòbil, mitjançant un codi QR. Aquest codi redirigeix les persones usuàries a l’espai habilitat al web www.montsiajove.org, on poden consultar els serveis d’orientació laboral -que els ajudaran al procés de cerca activa de feina- i els contactes de les empreses dels municipis -que els hi facilitarà el procés d’autocandidatura-.

El disseny del mapa dimensiona els diferents sectors econòmics, així com la diversitat d’oficis del Montsià. Tot i que el sector serveis és el que genera més ocupació, s’ha volgut visualitzar la singularitat dels oficis de cada municipi o entorn, que bé per tradició o diferenciació són més representatius, per acotar més el procés de cerca de feina. A més, conté elements simbòlics (arquitectònics, industrials, naturals...) dels diferents termes municipals.

Col·labora