L’Àrea de Joventut del Consell Comarcal del Montsià adapta les formacions de lleure educatiu de l’estiu arran de la pandèmia de la covid-19

03/09/2020 Joventut

L’Àrea de Joventut del Consell Comarcal del Montsià adapta les formacions de lleure educatiu de l’estiu arran de la pandèmia de la covid-19

Els cursos de premonitoratge i monitoratge de lleure programats al juny i juliol s’han dut a terme amb l’adaptació al nou context

L’alumnat de les formacions de premonitoratge i monitoratge en el lleure educatiu valora en positiu l’adaptació dels continguts dels cursos amb el canvi de modalitat presencial a en línia. Els serveis comarcals de Joventut van contemplar la possibilitat d’iniciar les formacions de forma telemàtica per adaptar-se a la nova realitat creada per la covid-19 i així evitar la propagació del virus.

En conseqüència, els cursos de monitoratge de lleure programats al juliol a Alcanar i Masdenverge es van dur a terme íntegrament de forma telemàtica. Per una altra part, el de premonitoratge de lleure va combinar les dues modalitats.

La valoració que en fan els participants de les diferents formacions és molt positiva. El 66,7% valora el canvi de modalitat de presencial a en línia com a ‘molt bé’. D’altra banda, el 58,3% valora l’atenció rebuda pels serveis comarcals de Joventut com a ‘molt bona’, mentre que el 41,7% com a ‘bona’.

D’entrada el 100% dels participants a les formacions recomanarien la formació a algú i opinen que els ha estat d’utilitat, alhora que són conscients que els pot ajudar a tenir la primera oportunitat laboral, a través d’una formació entretinguda.

En aquest sentit, l’equip tècnic de joventut del Consell Comarcal del Montsià es mostra satisfet de l’adaptació que s’ha hagut de fer per minimitzar el risc de contagi entre les persones participants, malgrat les dificultats derivades, i que ha evitat la cancel•lació de les formacions d’estiu que es duen a terme a diferents municipis del Montsià des de fa més d’una dècada. D’aquestes formacions han sortit 35 monitors i 19 premonitors de lleure. 

Col·labora