La Garantia Juvenil arriba al Montsià

16/11/2015 Joventut

La Garantia Juvenil arriba al Montsià

El Sistema de la Garantia Juvenil és una iniciativa a escala europea per reduir l’atur juvenil, especialment pensada per a joves entre els 16 i els 29 anys que estan desocupats. L’objectiu és proporcionar a aquest col·lectiu una oferta individualitzada després d’haver finalitzat la formació o haver iniciat un període d’atur. Així, es busca  disminuir la taxa d’atur entre el jovent per sota del 20%, d’acord amb les dades de l’enquesta de població activa de l’últim trimestre de l’any.

A Catalunya, s’hi ha joves interessats en aquesta nova iniciativa, s’estableix una xarxa presencial d’informació i suport a la inscripció amb professionals que els poden ajudar tant en el procés com amb la informació sobre els aspectes importants de la Garantia Juvenil. Si compleixen els requisits, en un termini de quatre mesos, la Generalitat els hi oferirà una oferta de treball, de pràctiques o de formació.

A la comarca del Montsià el servei funciona des de finals del mes d’agost i es troba ubicat a l’Àrea de Joventut del Consell Comarcal del Montsià. La contractació de la figura de l’impulsor de Garantia Juvenil ha estat amb un contracte de treball efectuat amb les condicions establertes per l’Ordre EMO/381/2014, de 22 de desembre, que regula la Xarxa d’Impulsors del Programa de la Garantia Juvenil a Catalunya, cofinançat en un 91,89% pel Fons Social Europeu i la Iniciativa d’Ocupació Juvenil.

Pròximament, s’organitzarà una sessió informativa sobre el Sistema Nacional de la Garantia Juvenil on es tractaran els requisits per formar part del programa així com d’altres beneficis per als joves. També es realitzarà una sessió informativa per a les empreses del territori que vulguin acollir joves beneficiaris de la Garantia Juvenil i els incentius a la contractació d’aquests.

Els joves interessats a formar part del Sistema Nacional de la Garantia Juvenil s’han d’adreçar a Àrea de Joventut del Consell Comarcal dintre de l’horari  d’atenció al públic i que és de les nou fins a dos quarts de tres tots els dies de la setmana i de les quatre fins a les set els dimecres a la tarda.

 

Col·labora