Es disparen les sol·licituds d’ajudes a l’habitatge tramitades a l’Oficina d’Habitatge del Montsià

29/08/2018 Habitatge

Es disparen les sol·licituds d’ajudes a l’habitatge tramitades a l’Oficina d’Habitatge del Montsià

 

• S’han doblat les sol·licituds per obres d’arranjaments.
• Augmenten un 20% els ajuts al lloguer respecte 2017.
• Com a novetats, una millora del servei d’atenció a l’usuari i una intensa campanya de comunicació.

Des del mes de març fins al juliol l’Oficina d’Habitatge del Consell Comarcal del Montsià ha dut a terme una campanya de comunicació per informar a la ciutadania de les diferents subvencions a l’habitatge que l’Agència Catalana de l’Habitatge obre cada any.

Un cop acabats els terminis de les 3 tipologies d’ajudes, destaca que s’han atès a més d’un miler de famílies, a les que s’ha assessorat des de l’Oficina de quines eren les condicions i requeriments per a cadascuna, així com la correcta tramitació de la sol·licitud.

En el cas dels ajuts al lloguer, s’ha passat de 685 a 833 sol·licituds tramitades, la qual cosa permetrà que unes 200 persones més tinguin la possibilitat de beneficiar-se d’aquestes ajudes per al pagament del lloguer.

Pel que respecta a les subvencions per obres a l’interior d’habitatges de persones grans, s’han doblat les demandes, destacant que la gran majoria són per a adaptar la cambra higiènica a les necessitats de la gent gran, millorant-ne així la seva qualitat de vida del dia a dia.

Per a reformes d’edificis residencials, s’ha passat de 0 a 7, i són bàsicament obres de millora de l’eficiència energètica i conservació de l’estructura.

Com a novetat d’enguany de l’Oficina Comarcal d’Habitatge es va posar en pràctica una millora de l’atenció a l’usuari, donant la possibilitat de demanar cita prèvia i així organitzar millor els tràmits, reduint el temps d’espera, que va funcionar força bé. Això, acompanyat d’una campanya de comunicació tant a xarxes socials com a premsa escrita per tal d’informar a la ciutadania de les convocatòries de 2018, ha fet que les sol·licituds es disparen entre la ciutadania del Montsià, que podran rebre suport econòmic per al lloguer o bé per a la reforma dels seus habitatges.


Amposta, Montsià, 29 d’agost de 2018

Col·labora