Els consells comarcals ebrencs fan una crida a la ciutadania a limitar al màxim la mobilitat i respectar les mesures d'higiene per frenar els contagis de Covid-19

25/01/2021 Actualitat

Els consells comarcals ebrencs fan una crida a la ciutadania a limitar al màxim la mobilitat i respectar les mesures d'higiene per frenar els contagis de Covid-19

Davant l'evolució de la pandèmia a la regió sanitària de les Terres de l'Ebre amb un risc de rebrot per sobre de la mitjana de Catalunya, se situa en 916, i una velocitat de propagació, Rt, de 0,95; els presidents i les presidentes dels consells comarcals del Baix Ebre, el Montsià, la Terra Alta i la Ribera d'Ebre fan una crida a la ciutadania de les Terres de l'Ebre perquè redueixi la mobilitat i la interacció social i respecti les mesures d'higiene. Així, els responsables dels consells comarcals demanen als ebrencs i ebrenques que:

Limiten al màxim la mobilitat, que eviten sortir si no és imprescindible. En aquest sentit, els consells comarcals ebrencs han fomentat el teletreball entre les seues plantilles i només es desplacen al centre de treball aquells treballadors que han de garantir de forma presencial la prestació dels serveis que ofereixen els ens comarcals.

- Redueixen la interacció social com a mesura per a reduir els contagis i aconseguir doblegar la corba.

Respecten les mesures de seguretat que indica el departament de Salut: mascareta, distància social, higiene de mans i ventilació.

Compleixen la quarantena domiciliària si són positius per Covid-19 o han estat en contacte amb un positiu i el servei d'epidemiologia els ha posat també en quarantena, tot i tenir una prova amb resultat negatiu.

- Respecten les mesures aprovades pel Procicat i vigents fins al 7 de febrer per reduir els contagis entre les quals s'inclou el confinament municipal i les trobades d'un màxim de 6 persones de dues bombolles de convivència, així com les mesures addicionals adoptades pels ajuntaments.

Finalment, els presidents i les presidentes dels consells comarcals de les Terres de l'Ebre demanen la implicació de la ciutadania per pal·liar la situació de tensió al sistema sanitari ebrenc.

Col·labora