El Fòrum del Talent reflexiona sobre les formes de vida que ens ha portat la pandèmia

04/03/2021 Actualitat

El Fòrum del Talent reflexiona sobre les formes de vida que ens ha portat la pandèmia

El Fòrum del Talent, l'àgora ciutadana de pensament i innovació, que forma part de L'Agència de Desenvolupament Local del Montsià, reflexionarà en aquesta edició sobre les formes de vida que ens ha portat la pandèmia. En total, hi haurà tres sessions que tindran lloc el 12 de març, el 27 de març i el 6 d'abril.

La primera, el 12 de març, tindrà lloc a l'INS Montsià (Amposta) i estarà conduïda pel neurocientífic David Bueno que parlarà sobre com la pandèmia ha afectat les nostres estructures cerebrals. Aquesta sessió que es podrà seguir també per streaming posarà especial èmfasi en com el confinament i la soledat ha afectat els adolescents, un col·lectiu que ha estat en moltes ocasions motiu de reflexió i debat entre professors i alumnes.

La segona sessió, el 27 de març, que tindrà lloc a l'Ermita de la Pietat (Ulldecona) té l'objectiu de ser una aposta per la reactivació de la cultura a les Terres de l'Ebre, així com posar de manifest la importància del moviment i la natura en la nostra vida quotidiana. A través d'una passejada guiada amb l'artista, Nu Díaz ens proposarà autodescobrir el nostre posicionament al món amb preguntes com: Què em vincula al meu entorn? Quines coses em surten de dins quan observo un paisatge o una pedra? Com puc contribuir a crear sense destruir allò que m’envolta? Parlarem de com la pandèmia ens ha obligat a estar quiets, gairebé immòbils, habitant un espai vital més reduït i molts cops havent de fer front a la prohibició del desplaçament.

La tercera sessió, el 6 d'abril, que tindrà lloc al Centre d'Art Lo Pati (Amposta) parlarà del trànsit permanent de l'àmbit rural a l'urbà arrel de l'exposició La Muda, de Josep Piñol i Greta Díaz al mateix centre d'art. Conscients que d’haver superat el debat binari sobre què és millor si el camp o la ciutat, l’interès romandrà en què persones de diverses edats vinculades amb el món artístic expliquin els seus processos vitals que, en moltes ocasions, tracen camins discontinus; d’arrencades i accelerades en els dos sentits. En aquests desplaçaments estan implicats el canvi de cercle social; l’estil de vida, i també l’estructura social o familiar. Ara, el col·lapse de molts models urbans, dibuixa formes de vida híbrides on ja no hi cap el concepte d’establir-se definitivament.

El Fòrum del Talent és un projecte impulsat per un grup promotor de persones vinculades al món educatiu, a la cultura, al món de l'empresa i l'activisme social. “El món que ve, té moltes de les referències que hem treballat al Fòrum des de fa 10 anys. La necessitat de refermar els llaços comunitaris; de redescobrir les potencialitats del nostre hàbitat social i cultural; de tornar a mirar cap als cicles naturals i confiar en el nostre esperit creatiu i creador” asseguren des del grup promotor.

Conscients que el desenvolupament local no és quelcom només tècnic i funcional que s’hagi d’integrar a través d’un aprenentatge normatiu, sinó que més aviat es tracta d’un estat d’expansió i fortalesa interna que ens permet créixer i madurar des de dins, el Fòrum torna per oferir aquest espai de calidesa i de reconnexió. D’aquesta manera l’Agència Montsià acompanya una edició més un espai que fa possible que molts dels agents del territori es connectin per impulsar nous projectes plegats tant des del vessant del món de l’educació, com de l’empresa, la cultura o la innovació.

Col·labora