El Consell Comarcal del Montsià lliura els premis del concurs IDEA’T

17/04/2018 Joventut

El Consell Comarcal del Montsià lliura els premis del concurs IDEA’T

Amb l’objectiu de fomentar l’esperit emprenedor, la estimulació de noves idees i la creació d’empreses, entre els estudiants de batxillerat i cicles formatius de grau mitjà dels Instituts de la comarca, el Consell Comarcal del Montsià ha organitzat el 6è Concurs IDEA’T a les millors idees joves empresarials.
 
Un total de 49 alumnes dels instituts de la comarca han participat en la fase final d’aquesta sisena edició del concurs Idea’t, organitzat pel Consell Comarcal del Montsià.
 
El Centre Obrer de la Sénia ha estat l’espai on s’ha dut a terme l’acte d’entrega dels premis del Concurs IDEA’T. L’Alcalde de la Sénia, Joan Moisés, la Regidora d’Ensenyament de la Sénia, Isabel Castell, així com la Presidenta del Consell Comarcal del Montsià, Carme Navarro, el Conseller Comarcal d’Ensenyament, Paco Lavega, l’Alcalde de Sant Carles de la Ràpita, Josep Caparrós, i la Regidora d’Ensenyament d’Amposta, Inés Martí, han lliurat els premis als joves participants i guanyadors dels projectes empresarials presentats al concurs.
 
En aquesta sisena edició, hi han participat 5 centres: l’Institut Montsià, l’Escola d’Art i Disseny d’Amposta (ESARDI), l’Institut Alfacs de la Ràpita, l’Institut Sòl de Riu d’Alcanar i l’Institut de la Sénia.
 
Durant l’acte, on hi ha hagut interpretacions de diferents peces musicals a càrrecs dels mateixos alumnes dels centres, els estudiants assistents han gaudit de la xerrada feta per Eugeni Simó, més conegut com @ultraheroi, un Instagramer del territori, impulsor de la comunitat d’@igersebre, i que compta amb quaranta mil seguidors, ha explicat la seva experiència de manera inspiradora i ha demanat als alumnes de “llençar-se a buscar les oportunitats i a aprofitar-les”. També ha fet recomanacions d’ús de les Xarxes Socials entre els joves i webs i apps per a desenvolupar-ne tot el seu potencial. 
 
A la fase final s’han presentat 23 projectes corresponents a 49 alumnes. El Concurs IDEA’T, a banda de lliurar un detall als alumnes i centres participants, estableix dues categories de premiats: millor idea per centre i millor idea comarcal. El jurat va acordar concedir el Premi a la millor idea comarcal a Andrea Gabarri García, Verònica Usier i Hafsa Rahim, de l’INSTITUT ALFACS de Sant Carles de la Ràpita, per el seu projecte “SUBRATLLADOR MÀGIC”.
 
La resta de guanyadors i guanyadores a la millor idea per centre han estat: 
 
- Marc Franch Alonso i la Sra. Gemma Vernet Garriga, de l’Institut Montsià.
- Àlex Querol Fibla, de l’Institut Sòl-de-Riu
- Guillem Gasparin Calvet i la Sra. Abril Conesa Ponce, de l’Escola d’Art i Disseny Amposta (ESARDI).
- Francesc Sánchez Sánchez, la Sra. Larisa Morut i el Sr. Abdelmalek Bechegag, de l’Institut La Sénia
 
L’Alcalde de la Sénia, Joan Moisés, després de felicitar els alumnes, professors i centres participants al concurs, va explicar en el seu discurs que les crisis són un moment d’oportunitats i va animar els estudiants a qüestionar-se el dia a dia i a buscar l’esperit de superació. Va remarcar la necessitat de disposar de joves motivats amb idees emprenedores i innovadores que engeguin projectes de creació d’empreses per al futur del nostre territori.
 
Per la seva banda, la Presidenta del Consell Comarcal del Montsià, Carme Navarro, va destacar el treball que es du a terme des de l’Àrea de Promoció Econòmica del Consell Comarcal del Montsià per impulsar la cultura emprenedora com a element clau per al desenvolupament econòmic de un territori: “el nostre objectiu és  estimular el foment de les idees empresarials viables i innovadores i despertar l’esperit empresarial en els diferents sectors i edats per a la generació d’ocupació al territori.”
 
La Sénia, 13 d’abril de 2018

Col·labora