El Consell Comarcal del Montsià ha contractat 10 aturats sense prestació i majors de 45 anys per treballar a 10 ajuntaments de la comarca durant 6 mesos

El Consell Comarcal del Montsià ha contractat 10 aturats sense prestació i majors de 45 anys per treballar a 10 ajuntaments de la comarca durant 6 mesos

 

Aquest mes de novembre s’han incorporat a la feina 10 persones contractades per un període de 6 mesos a jornada completa, per dur a terme diferents projectes de caràcter públic i d’interès social a diferents ajuntaments de la comarca, a través del programa Treball i Formació, impulsat pel Servei d’Ocupació de Catalunya i cofinançat pel Ministerio de Empleo i Seguridad Social, mitjançant la Conferència Sectorial d’Ocupació i Assumptes Laborals. Les persones contractades es troben en situació d’atur, han exhaurit la prestació per desocupació i/o el subsidi i són majors de 45 anys.

El Programa Treball i Formació pretén afavorir la inserció laboral i millorar l'ocupabilitat de les persones aturades, prioritàriament majors de 45 anys, que hagin exhaurit la prestació i/o el subsidi per desocupació. 

Els diferents projectes municipals que es duran a terme són els següents:

  • Alcanar: Adequació de terrenys municipals per a la creació d’un espai destinat a horts ecològics socials (2 paletes)
  • Ulldecona: Adequació i manteniment d’espais públics i mobiliari urbà (2 paletes)
  • Sant Jaume d’Enveja: Condicionament del passeig fluvial – Tram Sant Jaume d’Enveja (1 jardiner)
  • La Sénia: Manteniment, adequació i millora d’espais naturals i zones d’esbarjo (2 paletes)
  • Santa Bàrbara: Pla per la construcció del nou local d’entitats  (Fase 2) (1 paleta)
  • Godall, La Galera, Masdenverge, Freginals i Mas de Barberans: Pla de manteniment d’espais d’interès social i zones ajardinades dels municipis de l’interior del Montsià. (2 paletes/jardiners que aniran rotant per totes les poblacions).

Aquests 10 treballadors rebran a més 90 hores de formació, vinculada a un certificat de professionalitat. El seu contracte finalitzarà el dia 15/05/2016.

Per tal de coordinar el projecte i facilitar la posterior inserció laboral dels participants, el SOC subvenciona el 70% de la jornada d’un tècnic per un període de 7 mesos.

Col·labora