El Consell Comarcal del Montsià contracta tres joves a través del programa ‘Joves en Pràctiques’ de Garantia Juvenil

28/09/2021 Joventut

El Consell Comarcal del Montsià contracta tres joves a través del programa ‘Joves en Pràctiques’ de Garantia Juvenil

Aquesta setmana han començat a treballar les tres persones joves que ha contractat el Consell Comarcal del Montsià a través del programa ‘Joves en Pràctiques’ de Garantia juvenil. Estaran com a tècnics administratius a les àrees d’Habitatge i Ensenyament i al Servei de Recepció durant els propers sis mesos a jornada completa.

L’ objectiu és facilitar l'accés del jovent al món laboral. «Ens genera satisfacció poder donar, un any més, una oportunitat laboral a la joventut del territori. Les tres persones joves que hem contractat treballaran en àrees on hi ha molt volum de feinaserà una gran oportunitat per aprendre i adquirir experiència», ha apuntat Sònia Tomàs, consellera comarcal de Joventut, Polítiques d’Igualtat i LGBTI. Mentre que el president del Consell Comarcal del Montsià, Joan Roig, ha destacat la importància d’aquests programes: «són imprescindibles, avui dia les persones joves estan molt formades, però tenen moltes dificultats per obtenir les primeres experiències professionals i aquests contractes els hi afavoreix la incorporació al mercat laboral de manera estable».

Els contractes s’han efectuat mitjançant el programa d’Experiència professional per a l’ocupació juvenil a Catalunya del Servei Públic d’Ocupació de Catalunya (SOC) amb el cofinançament del Fons Social Europeu a través de la Iniciativa d’Ocupació Juvenil, i el Consell Comarcal del Montsià. En aquest cas, l’ens comarcal ha rebut una subvenció d’33.000 euros per a la contractació, d’acord a la Resolució TSF/1556/2021, d’11 de maig, per la qual s'obre la convocatòria, per a l'any 2021, per a la concessió de subvencions destinades a incentivar la contractació en pràctiques de persones joves beneficiàries del Programa de Garantia Juvenil a Catalunya .

Des de l’any 2016 -quan se va posar en funcionament aquest Programa- el Consell Comarcal del Montsià ja ha contractat 23 joves.

Per optar-hi, les persones han de tenir entre 16 i 30 anys, estar inscrites en el Registre com a beneficiàries del Sistema Nacional de Garantia Juvenil i inscrites com a demandants d'ocupació no ocupades (DONO) al SOC, i també acreditar la possessió d'un títol universitari, de formació professional de grau mitjà o superior, o títols oficialment reconeguts com a equivalents, o d'un certificat de professionalitat que habiliti per a l'exercici professional. 

 

 

 

Col·labora