El Consell Comarcal del Montsià acull la presentació a TE d’una campanya pionera per prevenir abusos a persones amb discapacitat intel·lectual.

04/05/2018 Serveis Socials

El Consell Comarcal del Montsià acull la presentació a TE d’una campanya pionera per prevenir abusos a persones amb discapacitat intel·lectual.

La “Campanya per prevenir abusos a persones amb discapacitat intel·lectual” és fruit de la col·laboració entre el Cos de Mossos d’Esquadra – Policia de Catalunya, DINCAT (Federació entitats que treballen en persones amb discapacitat intel·lectual a Catalunya) i APASA, entitat referent al territori en atenció a aquest col·lectiu.

Es tracta d’un projecte pioner en l’àmbit policial europeu per ajudar a prevenir i detectar els abusos que poden patir les persones amb discapacitat intel·lectual, un grup molt heterogeni i amb uns integrants que es poden convertir fàcilment en víctimes, a causa de la seva especial vulnerabilitat. Aquest integra tallers divulgatius de prevenció, formació i una guia per a l’assistència a persones amb discapacitat intel·lectual i del desenvolupament (PDID) en l’àmbit de la seguretat. També se’ls facilitarà tota la informació i recursos necessaris perquè puguin detectar si estan sent víctimes de delictes d’odi i discriminació.

S’ha presentat aquest dijous 3 de maig de 2018 de 11h a 13h a la Sala Emili Vives amb un acte dirigit a entitats del sector, persones amb discapacitat intel·lectual i les seves famílies i ha comptat amb l’assistència de la Presidenta del Consell Comarcal del Montsià, Sra. Carme Navarro, que s’ha mostrat agraïda d’acollir la presentació a la seu del Consell, l’Alcalde d’Amposta, Sr. Adam Tomàs, la Directora del SSTT de Treball, Afers Socials i Família a les TE, Sra. Rossanna Fatsini, i de l’Inspector del CAP Àrea Bàsica Policial del Montsià del Cos de Mossos d’Esquadra, Daniel Aleixendri.

Un cop feta la benvinguda els diferents ponents han explicat amb quines intencions i quines accions es duran a terme des de la “Campanya de prevenció d’abusos per a persones amb discapacitat intel·lectual”.

El Sr. Israel Belchi, de DINCAT, ha parlat de la “Victimització de les persones amb discapacitat intel·lectual”, mentre que el Caporal Manel Carbó ha explicat com s’ha forjat des del Cos de Mossos d’Esquadra la “Campanya per prevenir els abusos a persones amb discapacitat intel·lectual. Finalment s’ha fet una Taula rodona presentada per la Sra. Joana Corominas amb el tema “Experiència de la campanya a una entitat”.

Han clos l’acte el Director-Gerent d’APASA, Sr. Ignasi Monllau i el President del TBC i Delegat Territorial de Dincat, Jaume Verge.

Amposta (Montsià), 3 de maig de 2018

Col·labora