Dia Mundial contra la SIDA

01/12/2015 Joventut

Dia Mundial contra la SIDA

El passat 1 de desembre se celebrava arreu del món el dia mundial contra la SIDA, com una forma de conscienciar a la població sobre la necessitat de realitzar prevenció per evitar el contagi, sensibilitzar sobre la importància de l’ús del preservatiu entre la població jove i facilitar punts on poder-se fer la prova i així realitzar una detecció precoç de la malaltia.

El Consell Comarcal del Montsià, a través dels serveis comarcals de joventut i l'Oficina Jove del Montsià va estar present ahir als Instituts d'Amposta realitzant taules de sensibilització i facilitant preservatius i informació als qui ho desitjaven. Els instituts que van col·laborar van ser: Institut Ramón Berenguer IV, Institut de Tecnificació, Institut Montsià i l’Escola de Capacitació Agrària. Des de l’Oficina Jove també s’ha promogut que es realitzin dos xerrades a la UEC (Unitat d’Escolarització Compartida) d’Amposta, una realitzada per la Fundació Dr. Ferran sobre la SIDA i l’altra impartida per la psicosexologa de l’ASSIR de les Terres de l’Ebre.

A la Galera, Godall i Freginals ahir dia 1 també es van fer pregons i es van posar cartells i informació als ajuntaments conforme s'adherien al dia mundial contra la SIDA. A les dependències dels centres mèdics es deixa material informatiu sobre el tema

La tècnica del punt jove d'Alcanar també es va desplaçar a l'institut Sòl de Riu per muntar unes taules amb informació i llacets. I es fa difusió sobre que hi ha preservatius a les biblioteques i al Casal jove gratuïts. També es fa 1 taller, un de salut sexual i afectiva als alumnes de 4t d’ESO, a càrrec de la psicòloga Judit Lavernia.

Durant tota al setmana hi haurà informació específica sobre la SIDA i la sexualitat a l’Oficina Jove del Montsià, al Casal d’Amposta.

Des del Punts d’Informació Juvenil de la resta de municipis també es realitzen taules de sensibilització als instituts municipals i als centres on estan ubicats els PIJ.  Des del Consell Comarcal es dissenya un cartell i unes targetes per poder facilitar als joves de la comarca informació sobre els punts on poden anar a fer-se la prova ràpida del VIH.

 

 

Col·labora