Adam Tomàs, nou president; i Carme Navarro, nova vicepresidenta del Consorci del Museu de les Terres de l'Ebre

09/02/2016 Cultura

Adam Tomàs, nou president; i Carme Navarro, nova vicepresidenta del Consorci del Museu de les Terres de l'Ebre

 

El Consorci del Museu de les Terres de l’Ebre i l’Ajuntament d’Amposta presenten l’adscripció del museu al consistori, realitzada a finals de 2015. Aquesta decisió ha estat motivada per la RSAL i es justifica en ser l’ens que aporta un major finançament al Consorci, per ser el municipi on està la seu i per ser l’organisme que el va crear amb el Departament de Cultura l’any 1984. A la roda de premsa han intervingut l’alcalde d’Amposta i nou president del Consorci, Adam Tomàs; la presidenta del Consell Comarcal del Montsià i nova vicepresidenta del Consorci, Carme Navarro, i el director- gerent, Àlex Farnós.

Els ens que formen part del Consorci del Museu de les Terres de l’Ebre són l’Ajuntament d’Amposta (1984), el Consell Comarcal del Montsià (1992), l’Ajuntament d’Alcanar (2002), l’Ajuntament de Santa Bàrbara (2005), l’Ajuntament de Sant Jaume d’Enveja (2008), l’Ajuntament de Freginals (2009), l’Ajuntament de Sant Carles de la Ràpita (2009), l’Ajuntament de Masdenverge (2012) i l’Ajuntament de Godall (2014).

En total el Consorci gestiona 10 equipaments museístics i patrimonials: el Poblat Iber de la Moleta del Remei i el C.I. de la Cultura dels Ibers. Casa O’Connor (Alcanar), el Museu de les Terres de l’Ebre i el Parc Arqueològic de la Carrova (Amposta), el C.I. de la Serra de Montsià (Freginals), el C.I. De la Serra de Godall (Godall), el C.I. Viure al Poble (Masdenverge), el Museu de la Mar de l’Ebre (Sant Carles de la Ràpita), el C.I. de la Vida a la Plana (Santa Bàrbara) i el C.I. de les Barraques del Delta (Sant Jaume d’Enveja).

A més, en el marc de l’adaptació dels Estatuts del Consorci, també s’ha produït un canvi en la presidència i en la vicepresidència. A partir d’ara, la presidència recau en l’Ajuntament d’Amposta i, en concret, en l’alcalde; i la vicepresidència recau en el Consell Comarcal del Montsià, en aquest cas en la presidència del Consell. Així doncs, el nou president del Consorci és el Sr Adam Tomàs, alcalde d’Amposta, i la vicepresidenta és la Sra Carme Navarro, presidenta del Consell Comarcal del Montsià.

Col·labora