25 de novembre, Dia Internacional contra la Violència Masclista

20/11/2017 Serveis Socials

25 de novembre, Dia Internacional contra la Violència Masclista

Del 23 al 26 de novembre, la comarca del Montsià acollirà un seguit d’actes per tal de commemorar el Dia Internacional contra la Violència Masclista.

En concret, s’oferiran mostres teatrals, espectacles musicals, balls i films que pretenen convertir-se en un espai per al debat i la reflexió al voltant del fenomen de la violència contra les dones.

 

I Femme In Arts

El proper 24 de novembre a les 19:30 hores, el Centre d’Art de les Terres de l’Ebre - Lo Pati acollirà la inauguració del Festival Femme In Arts, Visibles a escena,. Un acte presidit pel Sr. Francesc J. Miró, President del Consell Comarcal del Montsià, el Sr. Adam Tomàs, alcalde d’Amposta i la Sra. Teresa Esmel, presidenta de la Fundació Montsià.

Femme In Arts és un festival coorganitzat per Lo Pati, el Consell Comarcal del Montsià, l’Ajuntament d’Amposta i la Fundació Montsià, amb el suport de l’Institut Català de les Dones i de la Generalitat de Catalunya.  

Així, del 24 al 26 de novembre, Lo Pati oferirà la primera edició de Femme in Arts,  comissariat per Anna Zaera, que transforma el cicle Cinema i Dona: Una mirada universal al fenomen de la violència contra les dones per convertir-lo en una proposta més àmplia, diversa i lligada al territori, que busca posar a escena l'expressió de la dona des de diferents perspectives artístiques.

El Sr. Francesc J. Miró, President del Consell Comarcal, assegura que “l’objectiu fonamental d’aquesta nova iniciativa és sotmetre a debat social tota la problemàtica existent, ja sigui a nivell local o universal, sobre la violència masclista i el que busquem és una conscienciació social. Tolerància zero davant de qualsevol tipus de violència masclista”

 

Teatre per la igualtat

Tanmateix, el proper 23 de novembre, l’Auditori Sixto Mir de Sant Carles de la Ràpita serà l’escenari on es representarà una obra de teatre duta a terme pels alumnes de l’IES Els Alfacs, la qual té com a objectiu despertar la consciència social respecte a les violències que s’exerceixen contra les dones i la responsabilitat de la societat em la seva eradicació.

Col·labora